Dette er forældet hjemmeside - gå i stedet til: https://beta.bsk-billund.dk/

Johnny Jensen - flot 2. plads ved DM 2018 i 15m klassen - tillykke Johnny Jensen - hjemkomst fra DM opgaven 19/5 Morten Nørgaard - lander efter DM opgaven 15/5 - Morten slutter DM på en 7. plads, - godt kæmpet BSK klubhus - en hyggelig base for aktiviteterne i Billund Svæveflyveklub

Billund Svæveflyveklub

2016 var en forrygende sæson med stigende medlemstal og aktivitet på flyvepladsen og i klubhuset.

Der er fløjet meget, og flyvningen foregår på hverdage, i klubweekender og i stigende grad i “almindelige weekender”. Specielt har flere og flere medlemmer fløjet stræk, og konkurrenceflyvningen har også kastet gode resultater af sig. 3 piloter deltog i DM med gode placeringer, heraf én øverst på podiet. Johnny Jensen er således repræsenteret på Danmarks nationalhold, og er udpeget til at deltage i EM i Storbritannien i 2017.

Endelig har klubben været vært for en afdeling af Ditsriktskonkurrencen (DIKO), samt forsvaret sin plads i 2. division i Termik-Ligaen.

I sæson 2017 skal udviklingen fortsættes, så Billund Svæveflyveklub altid er et sted hvor humøret er højt, og fællesskabet og passionen for flyvningen er i centrum. - Kort sagt: et sted hvor vi lader op og vender hjem til familien med et stort smil.

Bestyrelsen har besluttet at give de aktive medlemmer mulighed for at anvende DSvU fly, så vi kan honorere behovet for flere sæder på de gode dage.

Vi er næsten færdige med vores elevhold, så der er plads til et par nye flyveinteresserede, der vil prøve kræfter med vores vidunderlige sport.

Klubben ønsker alle en rigtig god flyvesæson 2017.

Kalenderen 60 dage frem


Sidste nyt


DM 2018, 21/5-2018, Jørgen

Danmarksmesterskaberne i svæveflyvning blev afviklet på Arnborg i periode 10-20 maj.
Fra Billund Svæveflyveklub deltog 2 piloter i DM, begge i 15m klassen, nemlig Johnny Jensen og Morten Nørgaard.
Der var mange flyvedage hvor deltagerne lå tæt. Johnny lå i spidsen indtil sidste dag, hvor han desværre ikke fløj helt så hurtigt som dagsvinderen. Dette betød at Johnny fik en samlet anden plads.
Morten sluttede på en samlet 7. plads.
Flot flyvning fra begge piloters side.
Brændstof til et svæveflyverliv, 6/2-2018, Jørgen

Bemærk denne beretning, skrevet af Klaus, er kommet på Klubben/Klubblad.

Kan også læses direkte her.
Sæsonen lakker mod enden.., 5/9-2017, Lars P. Hansen

Klubben har sendt sit tosædede skolefly afsted til en gennemgribende renovering, og det er iflg. planen tilbage engang i november.
Dette forhindrer ikke god aktivitet i klubben, og næste mulighed for flyveture og hygge er Klub Weekenden 23-24. september.
Billund Svæveflyveklub - Hvem er vi


Billund Svæveflyveklub (BSK) er en klub organiseret under Dansk Svæveflyver Union (DSvU), som er en gren under Kongelig Dansk Aeroklub (KDA).
Klubben er også medlem Danmarks Idræts-forbund.

Klubben eksisterer først og fremmest p.g.a. medlemmernes interesse for svæveflyvning.
Mange piloter har startet deres karriere i BSK, hvor de har fået en solid grunduddannelse i flyvning. BSK har for mange været et springbrædt til videre civil eller militær pilotuddannelse. Men mange fortsætter heldigvis med sideløbende at dyrke svæveflyvning som sport.

Svæveflyvning er også en konkurrence sport. Her har klubben ligeledes været leverandør af mange unge (og lidt ældre) talenter, som dyrker sporten meget seriøst, med deltagelse i såvel danske som udenlandske konkurrencer.

Og sidst, men ikke mindst, så er klubben et sted, hvor man dyrker sin interesse for svæveflyvning sammen med andre, og et sted hvor der findes et fint socialt samvær.

Hvis du søger information om svæveflyvning generelt, er det en god ide at kigge under "Introduktion" i menuen øverst.
Hvis det er information om Billund Svæveflyveklub du søger, er der nogle facts under "Klubben".